Nimeni on Danial Alizada ja opiskelen merkonomiksi ammattiopistossa. Aloitin työharjoitteluni Helsingin keskustassa sijaitsevassa DANDY HELSINKI -yrityksessä, joka valmistaa räätälinpukuja miehille sekä mittatilauspukuja. Työssäoppimiseni kesti kokonaisuudessaan kaksi kuukautta ja on nyt loppumaisillaan joulukuussa.

Yrityksessä olen päässyt tekemään mm. inventaarioita, asiakaspalvelua, myymälän esillepanoa, tuotteiden hinnoittelua sekä pitänyt huolta liiketilan yleisestä siisteydestä. Olen ollut räätälin opissa ja saanut opetella miten mm. tehdään erilaisia korjausompeluja, paikkauksia sekä omana projektinaan olen kaavoittanut ja ommellut kasvomaskeja myyntiin.

DANDY HELSINKI -yrityksen valitsin työharjoittelupaikaksi, koska miesten muotiala kiinnostaa minua. Räätälin ammatti on Suomessa harvinainen, joten on ollut hienoa seurata aivan vierestä miten frakki ja smokki syntyvät ensin paperille piirretyistä kaavoista valmiiksi päälle puettavaksi luomukseksi. Tämän työharjoittelun aikana olen oppinut enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Oma kiinnostukseni on miesten klassisessa ja formaalimmassa pukeutumisessa. Klassiset kuosit ja värisävyt eivät koskaan mene pois muodista.

Tulevaisuudessa toivon, että voin jatkaa oppimista muotialalla ja samalla tehdä uraa sen parissa. Suomessa muotiala on pieni, mutta sitäkin enemmän meillä on osaavia ammattilaisia, jotka huomioivat mm. ekologisuuden ja kierrätyksen vaatteiden valmistuksessa.

Suosittelen myös muille DANDY HELSINKI -yritystä harjoittelupaikkana. Työpaikan tiimi on monikulttuurinen meillä on hyvä ryhmähenki sekä energia tehdä töitä. Minulle tarjoutui myös mahdollisuus tämän työharjoittelun jälkeen jatkaa oppisopimuksella ja olen siitä enemmän kuin innoissani!