Räätälinpuku syntyy rakkaudesta tyylikkyyteen ja ainutlaatuiseen käsityöläisyyteen.

Räätäli rakentaa ja valmistaa puvun asiakkaan päälle asiakkaan mittojen mukaan. Räätälinpuku ei ole mittatilauspuku. Sitä ei tilata asiakkaan mittojen mukaan ulkomailta, vaan kaikki puvun kaavat ja osat luodaan alusta alkaen, käyttämättä valmiita puvun kaavoja. Räätälinpuvun suunnittelussa ei ole rajoja ja materiaalit ovat aina hienompia kuin mittatilauspuvuissa.
Me luomme puvut miehille ja naisille omassa ompelimossa, Helsingin Kluuvissa.

Räätälinpuvun valmistaminen vaatii tilaajalta neljä tapaamista räätälin kanssa. Kaksi ensimmäistä tapaamista voimme toteuttaa ilman lisäkustannuksia myös työpaikallanne.

Puvun hinta alkaen 1800 € (puvuntakki + housut) Toiset housut 600 €
Irtotakki alkaen 1200 €
Liivin hinta alkaen 600 €
Housut alkaen 700 €
Kauluspaita alkaen 350 €

Lopullinen hinta määräytyy mallin ja materiaalivalinnan mukaan.

Räätälinpuvun valmistusprosessi

1. Suunnittelu

Ensimmäisen tapaamisen aikana asiakkaasta otetaan mitat sekä valitaan kangas ja keskustellaan mallista. Voitte tulla luoksemme omien toiveittenne, piirustuksen tai valokuvan kanssa. Voimme myös sopia tapaamisen ilman lisäkustannuksia työpaikallenne. Toteutamme haluamanne vaatteen vaikka elokuvista Kummisetä tai James Bond.

2. Proto

Toisella tapaamisella, jos puku on erikoinen, asiakas sovittaa proton, joka on valmistettu tavallisesta kankaasta. Jos puku on tyyliltään perinteinen, protoa ei valmisteta, vaan puku luodaan hankitusta kankaasta. Pukuun jätetään varaa muutoksiin, jolloin sovitusvaiheessa päätetään viimeiset yksityiskohdat.

3. Sovitus

Puku on valmis, mutta joskus jää tarvetta pieniin muutoksiin. Sellaiset saattavat olla halkion pidennys, lahkeen lyhennys tai istuvuuden parantaminen.

4. Valmis puku

Tässä vaiheessa kaikki muutostyöt on tehty ja pukua sovitetaan viimeisen kerran.

Räätälinpuku voidaan ymmärtää muotitaiteena:
puku on kuin veistos, joka rakentuu ainutkertaisessa prosessissa.